Пети съдия встъпи в длъжност в Районен съд в Лом /снимки/

Пети съдия встъпи в длъжност в Районен съд в Лом /снимки/ Днес Елица Орманова встъпи в длъжност като съдия в Районен съд /РС/ – Лом, съобщиха от Окръжен съд Монтана.
Пред Административния ръководител на съда Албена Миронова и ограничен кръг колеги и служители заради мерките срещу разпространение на  Covid 19  младата юристка положи клетва и  подписа акт за заемане на длъжността, с които се задължи „да прилага точно Конституцията и законите на Р България, да изпълнява задълженията си по съвест и вътрешно убеждение, да бъде безпристрастна, обективна и справедлива.” Елица Орманова е  завършила  специалност „Право” в Югозападния университет „Неофит Рилски” – Благоевград, работила е като юристконсулт от 2007 до 2009 г, а след това и досега е била адвокат в Козлодуй. През миналата година тя спечели  конкурс за назначение в РС в Лом.
„Радвам съм, че съм част от колектива на РС – Лом и ще работя с опитни колеги на чиято помощ разчитам. Имам афинитет към Гражданското право  и винаги съм искала да работя като съдия, цяла година се подготвях за конкурса и съм щастлива и въодушевена, че знанията и усилията ми бяха оценени. Надявам се, че с работата си ще оправдая очакванията към мен”, заяви съдия Орманова.
С встъпването й в длъжност РС – Лом за пръв път от 2 години ще работи в състав  от 5 съдии при щат за шестима магистрати. До края на миналата година, когато в длъжност встъпи съдия Иван Йорданов, съдът в Лом работеше само с трима съдии, а натовареността им беше сред най-високите в страната. Те имаха за разглеждане между 84 и 88 дела на месец, а  всеки приключваше  между 58 и 82,5 дела  месечно. При коефициeнт за нормална натовареност на съдия от 70 до 110 през 2019 г. съдиите в Лом достигнаха  натовареност 311 - 341 на база 12 месеца.
"С встъпването на новия съдия вярвам, че изключително натоварения ритъм в съда ще започне да се нормализира, работата на останалите колеги ще се облекчи и това ще се отрази положително на бързината и качеството на правораздаването ни и ще отговори и на високите очаквания на обществото към нас!", заяви председателят на РС в Лом Албена Миронова.
25.03.2020, 17:25 часа
4003 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha