Съдът остави в ареста рецидивист от Монтана, запалил къщата на леля си

Съдът остави в ареста рецидивист от Монтана, запалил къщата на леля си Районен съд – Монтана остави без уважение искането на подсъдимия за палеж на къща Б. Т. Б. за изменение на мярката му за неотклонение „Задържане под стража” в по-лека.
Заради извънредното положение в страната и наложените противоепидемични мерки срещу разпространението на вируса COVID-19 делото протече по скайп връзка с ареста към Затвора във Враца.
32-годишният мъж бе задържан на 18 юни 2019 г. след като три дни преди това след употреба на голямо количество алкохол запалил къщата на леля си в Монтана, където живеел. Изгорели маса, холова гарнитура, ПВЦ дограма и ПВЦ врати в жилището. Срещу него започна досъдебно производство, което вече е приключило и Районна прокуратура – Монтана е внесла в съда обвинителен акт срещу Б. Т. Б. за палеж на имущество на значителна стойност.
След като разгледа искането на Б. Т. Б. за по-лека мярка за неотклонение и обсъди събраните доказателства, съдът прие, че няма нови обстоятелства, които да налагат промяна на мярката му, но съществува реална опасност, ако бъде с по-лека мярка, той да се укрие или извърши ново престъпление. Б. Т. Б. е осъждан 14 пъти за престъпления от общ характер - кражби, грабежи, блудство и нанасяне на телесни увреждания.
За престъплението, за което Б. Т. Б. вече е подсъдим, законът предвижда от една до осем години затвор. Затова РС – Монтана остави в сила наложената вече на  Б. Т. Б. мярка „Задържане под стража“.
Определението подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Монтана в 7 дневен срок.
 
27.03.2020, 09:40 часа
1359 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha