34 лица са под домашна карантина във Вършец

34 лица са под домашна карантина във Вършец 34 човека са под домашна карантина във Вършец, научи BulNews.
"Към момента няма излязла положителна проба. Има 34 лица, които са се прибрали от държави, в които има случаи на коронавирус. Те са поставени под карантина. Като 9 от тях са от Италия, 6 от Испания, 3 от Германия, от Англия - 2 човека, Франция - 5, Нидерландия - 1, Гърция - 1, Турция - 1 и 6 от други държави. Ежедневен контрол по спазването на карантината се извършва от органите на полицията във Вършец. Към момента те са образували 4 досъдебни производства на хора, които са нарушили карантината", съобщи пиарът на общината Спас Зарчев.
В общината са предприети всички мерки и препоръки на правителството като дезинфекция на улици, обществени места, детски площадки. След разтопяване на снежната покривка дезинфекцията ще продължи. Преустановен е свободният достъп на граждани до сградата на общината с изключение на "Местни данъци и такси" и касите на община Вършец. Препоръката към гражданите е да не се струпват повече от двама човека.
Хората са дисциплинирани и спазват наложените мерки. За осигуряване на помощ при закупуване на храна, лекарства и други стоки от първа необходимост на възрастни хора, лица в неравностойно положение, лица с увреждания в община Вършец е определен координатор, на който може да се обаждат нуждаещите се от помощ - тел. за контакт 0879 22 03 54.
28.03.2020, 16:02 часа
1641 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha