Осигуряват "зелени коридори" за ТИР-овете

Осигуряват "зелени коридори" за ТИР-овете Временно ограниченията за движение на тежкотоварните превозни средства се преустановяват, за да може да се движат по т.нар. "зелени коридори", въведени от Европейската комисия за ограничение разпространението на COVID-19, съобщиха от пресцентъра на АПИ.
АПИ има ангажимент да установи плавна пропускателна способност по маршрутите, част от европейската транспортна мрежа – от ГКПП "Калотина" до ГКПП "Капитан Андреево", от ГКПП "Видин – Дунав мост 2" до ГКПП "Кулата", от ГКПП "Русе – Дунав мост" до ГКПП "Капитан Андреево" и за коридора до пристанище "Бургас". Като част от мерките за осигуряване на подходящи условия за превозвачите е обособяването на паркинг край Узунджово близо до ГКПП "Капитан Андреево". Агенцията отговаря за инфраструктурата му, поддържането и дезинфекцията му. Олег Асенов- член на управителния съвет на агенция "Пътна инфраструктура" посочи и цената за част от дейностите- дезинфекцията на един ТИР струва 11 лв., а за един квадратен метър- 1,18 лв.
Допълнително, на вътрешните граници на ЕС са отворени т.нар. "бързи зелени ленти", като целта е камионите да преминават през тях за 15 минути. Оттам ще бъдат пропускани както медицински, така и служебен персонал, който е свързан с транспортна дейност, например микробуси с шофьори, които трябва да поемат курсове. За специфичните превози с бързоразвалящи се стоки е осигурен и конвой.
28.03.2020, 16:15 часа
1081 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha