От полицията излязоха с официална информация за вандализма в Бяла Слатина

От полицията излязоха с официална информация за вандализма в Бяла Слатина МВР излезе с официална информация за вандализма в Бяла Слатина, за който съобщи първо агенция BulNews.
Минути преди 8 часа сутринта вчера в полицията на града постъпил сигнал от местна жителка. Тя заявила, че е открила автомобила си със срязани гуми, а той бил паркиран пред дома й. Впоследствие в местното районно управление постъпили множество идентични жалби от различни граждани на малкото градче, както и сигнал за вандалски действия в централната градска част.
След извършени оглед и разпити на свидетели е установено, че в нощта на 27-ми срещу 28-ми март, неизвестни лица са срязали гумите на 15 коли и 1 лекотоварен автомобил. Нарязаните гуми са общо 52. Увредена е мартенската украса, намираща се в централната градска част, около 3 кв м плочки от площада, венци пред паметник и декоративна дървена ограда на 3 новозасадени дървета в централния парк.
От проведените бързи оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия е установено, че съпричастни към деяните са две лица. Те са 18-годишният А. Т. и В. П. на 29 години., и двамата криминално проявени.
По случая са образувани досъдебни производства, а вандалите са задържани за срок от 24 часа в управлението на Бяла Слатина.
29.03.2020, 09:20 часа
3136 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha