Окончателно! Съдът потвърди глобата на Маринела Николова за нарушения в обществена поръчка

Окончателно! Съдът потвърди глобата на Маринела Николова за нарушения в обществена поръчка Административният съд във Враца потвърди решение на Районния в Козлодуй, с което беше наложена глобата на кмета на Козлодуй Маринела Николова в размер на 2475.92 лева, научи агенция BulNews. 
Санкцията и е наложена по наказателно постановление на Агенция за държавна финансова инспекция за нарушение по Закона за обществените поръчки. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.
Административното наказание беше наложено през април миналата година след като ревизия на АДФИ в Община Козлодуй установи нарушение по ЗОП в обществена поръчка „Доставка на хранителни продукти за учебни заведения, детски ясли, както и за заведения за социални услуги в Община Козлодуй за периода 2017-2019 г. по обособени позиции”. Конкретното нарушение на кмета Маринела Николова е, че е “одобрила документацията за участие в обществената поръчка, в техническите спецификации, на която се съдържат изисквания за доставки на хранителни продукти и готови храни, свързани с конкретни характеристики на хранителните продукти, касаещи качество, вид, търговски марки за отделните видове продукти, без да са добавени думите „или еквивалентно/и”.
За това нарушение е издадено Наказателно постановление с административна глоба в размер на 2475.92 лева.
С мотива, че Маринела Николова не е извършила закононарушението констатирано от АДФИ, а дори и да е, то това е маловажен случай, кметът на общината е обжалвала глобата пред Районен съд – Козлодуй. Той пък потвърди административното наказание като законосъобразно. Решението на РС-Козлодуй обаче е обжалвано от Николова пред Административен съд Враца, който реши окончателно, че оставя в сила решението на Районния съд, с което е потвърдена глобата от 2475.92 лева и осъди Маринела Николова да плати на Агенция за държавна финансова инспекция разноските по делото.
31.03.2020, 08:42 часа
5029 1
Коментари

Георги Марков

31.03.2020, 11:08 часа
Поздравления на медията за смелостта да информира обществото ! За пореден път тази г-жа заема '' достойно'' място в новините !Но явно понятието '' български чадър ''- вече има друг смисъл..!?
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha