Дарители купуват техника за 120 000 лв. на монтанската болница за лечение на коронавирус

Дарители купуват техника за 120 000 лв. на монтанската болница за лечение на коронавирус Три реанимационни легла с пълно оборудване – респиратори, инфузионни помпи и пациентски монитори ще осигури Регионалната структура на Българския лекарски съюз (БЛС) в Монтана за интензивното отделение в МБАЛ "Д-р Стамен Илиев", където ще се лекуват пациенти с коронавирус. Медицинската техника вече е поръчана, а за нея в дарителската сметка на местната структура на БЛС са събрани 120 000 лв. Това съобщи председателят на колегията д-р Людмил Джурджов.
С доставката на новата техника болницата в Монтана ще излезе от списъка на здравните заведения, които д-р Кунчев даде като отрицателен пример за готовност да лекуват пациенти с COVID-19 в тежко състояние. Пред журналисти той заяви, че „проблемни са Монтана и Видин“.
„Вече разпределихме дарените от частно лице 800 маски от висок клас на болниците в Монтана, Лом и Берковица и на „Сити клиник Свети Георги”, допълни д-р Джурджов.
Предстои лекарският съюз да разпредели поредните предпазни маски, очила и облекла получени от кампанията „За героите в бяло”. Миналата седмица оттам в Монтана са пристигнали и раздадени на общопрактикуващи лекари маски, защитно облекло и 102 броя защитни очила.
02.04.2020, 08:50 часа
2227 1
Коментари

Иванов

02.04.2020, 12:26 часа
Докато Тодоров е Директор и регионалната структура на МЗ в Област Монтана е с подобно ръководство ще е така!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha