Внимание, родители! Предлагат нови дати за матурите за 7 и 12 клас

Внимание, родители! Предлагат нови дати за матурите за 7 и 12 клас "Единственият сценарий, по който ще говорим днес е този, при който ще се възстановят учебните часове от 14 май. Останалите за безмислени, тъй като има много време до тогава. Ще се наложи да преместим изпитите от 4 до 10 дни. Най-вероятно ще предложим държавните зрелостни изпити да се проведат на 30 май и 1 юни. Тоест да имаме 8-9 дни, в които да се приключи учебната година за дванадесетокласниците", заяви образователният министър Красимир Вълчев по време на извънредния брифинг по повод предложеното удължаване на извънредното положение. 
„Все още не сме достигнали пика на заразата. Вероятно във всички страни ще има преместване н приемните кампании във всички висши училища. Готови сме да издадем по-рано дипломите за 12 клас„ Няма да имаме проблем с нормалното приключване на учебната година“, поясни Вълчев. 
 „Със стартирането на обучението в електронна среда нямаме единна организация на обучение, както имаме при присъствената форма. Такава не може да бъде създадена при дистанционната форма на обучение в такъв кратък срок“, поясни Вълчев.
„Имахме различия в степента на достигнатия материал още преди карантината. Нямаме единно разпределение на темите в годината. Знаете, че имаше грипни ваканции в различните области. Проведохме разговори и общо взето знаем кой до къде е стигнал. Говорим за система от 700 000 ученици, над 60 000 педагози и близо 40 000 паралелки“
02.04.2020, 09:48 часа
980 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha