Заради коронавируса! Обсъждат затягане на мерките във видинското село Дреновец

Заради коронавируса! Обсъждат затягане на мерките във видинското село Дреновец В момента Регионалната здравна инпекция и Областният кризисен щаб във Видин обсъждат дали да се предприемат по-строги мерки за движение на жителите на село Дреновец, заради първия установен случай на коронавирус на територията на областта. 
Припомняме, че мъжът с положителна проба за COVID-19 e 56-годишен и е настанен във видинската болница. 
По думи на кметът на община Ружинци Александър Александров всички контактни лица ще бъдат поставени под домашна карантина, като те все още се издирват.
"В понеделник е диагностициран от същия лекар, който веднага е разпознал симптомите, обадил се е на спешната помощ или на 112, не съм сигурен, дошла е линейката с оборудвани хора в нея, със скафандрите и с необходимите неща. Превозен е в болницата във Видин, направени са му изследвания и вчера, около 20 часа, може и малко по-късно, резултатите излизат, пробата е положителна. Той живее със съпругата си, двамата са в къщата. В съседната живеят още двама човека. Уличката е малка, не са много контактни. Децата им живеят по София, там работят, не са си идвали повече от 28-29 дни. Безработни са и двамата - и мъжът, и жената. Не са ходили в чужбина, мисля, че нямат и контакти с лица от чужбина, но това се установява от органите на реда и службите, които от снощи работят по въпроса. Ние държим пряка връзка непрекъснато с тях от Областния кризисен щаб", допълни още Александров. 
02.04.2020, 10:02 часа
5658 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha