Оставиха зад решетките пласьор на дрога в Пловдив

Оставиха зад решетките пласьор на дрога в Пловдив Апелативните магистрати в Пловдив оставиха в ареста пласьор на дрога от Равда, съобщиха от пресцентъра на съда. Мъжът живеел на квартира със свои приятели в града под тепетата.
Той бил арестуван на 20 ноември миналата година в квартирата му на ул. "Васил Левски" в Пловдив. Тогава полицията иззела от апартамента  486 грама марихуана, 4 грама кокаин и везни, а в ползвания от мъжа подземен паркинг е открито приспособление по пригаждането на автомобилна гума с джанта за пренос на наркотика.
Днес младият мъж не се яви в съдебната зала, тъй като е подал предварително молба-декларация, с която е заявил, че ще бъде защитаван от упълномощения от него адвокат. Съдът обаче отхвърли жалбата му, с която иска да бъде освободен от ареста, като неоснователна и потвърди определението на окръжния съд в Пловдив пласьорът да остане зад решетките.
Магистратите прецениха, че от събраните по делото доказателства и разпитите на свидетели, спрямо пласьора продължава да е налице обоснованото предположение, че е извършил престъплението, в което е обвинен. За него законът предвижда лишаване от свобода от 2 до 8 години.
Според Апелативния съд, от количество наркотично вещество, открито в обитавания от обвиняемите апартамент - както марихуана, така и кокаин, както и от предишно дело отново за наркотици срещу непълнолетния тогава млад мъж, което е приключило в Несебърския районен съд с освобождаването му от наказателна отговорност и му е било наложено обществено порицание, може да се направи извода, че той не се е поправил.
Освен това съдът счита, че няма опасност обвиняемият да се укрие, но има реална опасност да извърши друго престъпление. Определението на Апелативния съд е окончателно.
02.04.2020, 15:28 часа
626 1
Коментари

Виж ти

02.04.2020, 21:57 часа
Мчи пуснете човечеца,бре! Оставили го , а той ще страда там, ще има мъка в душата , имунитетът ще му падне некъде под миндера и после - Страсбург с правата и съд на българия , що го е прибрала...Егати сагата....
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha