Дъщерята на болния от COVID-19 мъж от Дреновец: Не аз съм заразила баща ми

Дъщерята на болния от COVID-19 мъж от Дреновец: Не аз съм заразила баща ми Заразяването на 66-годишния мъж от село Дреновец с коронанирус, който е първият случай в област Видин, не е станало от неговата дъщеря Даниела Петрова, твърди самата тя.
"Имам документи, с които мога да докажа, че още на 3 март ние си бяхме в София. Това е невъзможно някой да каже, че аз съм заразила баща ми, това е цял месец. Той по принцип не излиза никъде, един-два пъти е излизал. Последният път е бил до местния хранителен магазин, който голяма част от населението посещава ежедневно. Също така имаше и семейства, пристигнали от чужбина. Имало е и тирове, преминаващи през селото, спирали са да пазаруват, доколкото знам не са ескортирани. На следващия ден ми каза, че се чувства зле, при което е ходил до аптеката. В понеделник той отива при личния си лекар в село Дреновец д-р Славчев. Той го е прегледал от разстояние, изпратил го е вкъщи, баща ми се е притеснил, припаднал е пред здравната служба, не му е оказана помощ. Тръгнал си е, изпратили са линейки. Хората са били със скафандри, необходимите предпазни мерки и е откаран в болницата във Видин, където е приет с двустранна бронхопневмония", разказва Петрова.
„Отрицателна е пробата за коронавирус на майка ми“, разкри Даниела Петрова.
"Ежедневно разговарям с нея. Обадили са й се от РЗИ Видин и са и казали, че пробата е отрицателна. Мисля, че е бърз тест, взели са и проба на място. Тя е под карантина, стои си вкъщи. Щом разбрахме за резултата на баща ми, се свързах се с кмета на община Ружинци. Веднага му бяха предоставени имена за контактни лица, които е възможно да са заразени. Тези хора са под карантина, не са им взети проби. Може би около 5 човека са. Нямам връзка с баща ми от неделя, понеже той няма телефон. Информацията, която ми се предоставя, е от лекарите. За момента състоянието му е добро, с висока температура и кашлица. Нищо повече, не е интубиран, няма затруднено дишане до този момент, лекуват го с антибиотици и витамини. Лекарите и сестрите,, които са го приели, са под карантина, без да знаят дали са заразени или не. Не знам до каква степен са имали необходимите предпазни средства", разказва дъщерята на заразения мъж.
След случая с баща й, Даниела Петрова е възмутена от вълната негативни коментари към нея и семейството й.
"Всички започнаха да ни нападат мен и семейството ми, един вид всички ни сочат с пръст за безотговорно отношение. Всъщност никой не е застрахован, най-вероятно има някой заразен, който не се знае дали излиза от вкъщи. Всякакви нападки, обиди, това е, което ме накара да се почувствам, че един вид баща ми е болен от средновековна чума. Още в сряда се говореше, че баща ми е починал, а майка ми е в болница. Няма логика ние да сме го заразили. Като се прибрахме в София, детето ми на следващата седмица се разболя от грип "Б", което ни накара да си направим тестове за този грип "Б". Ние още с излизане на резултатите не сме излизали от вкъщи. Това се опитах да обясня на д-р Славчев, но той най-нагло ми затвори телефона. Пожелавам здраве на всички, на лекарите благодаря, на всички, които се грижат в момента за баща ми. Надяваме се и се молим всичко да е с положителен край", завърши Даниела Петрова.
05.04.2020, 16:01 часа
7109 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha