Русия наложи строги забрани в търговията с медицински маски

Русия наложи строги забрани в търговията с медицински маски Премиерът на Русия подписа указ, с който се налагат строги забрани в търговията с маски и някои други медицински продукти, засягащи основно страдащите от ракови заболявания, хемофилия и др.
Съгласно текста премиерът Михаил Мишустин въвежда тотално централизиране на търговията на дребно и едро, като координатор за цялата страна става ново акционерно дружество Корпорация "Росхимзащита".
Режимът започва да действа незабавно и е предвиден за 90-дневен срок, в който се спират (без разрешението на дружеството) всякакви процедури за поръчки, купуване и т.н. на изброените средства за лична защита и медицински продукти. Определя се и таван (до 10%) на надценката, позволена за материалите и суровините по всяко звено от производството на продуктите, предава "Дневник". 
До 3 дни регионалните ръководители на здравните власти трябва да предоставят на "Росхимзащита" данни с какви наличности разполагат на своя територия и от какво имат нужда за трите месеца.
06.04.2020, 15:38 часа
906 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha