Жертвите на вируса в Индия надхвърлиха 100

Жертвите на вируса в Индия надхвърлиха 100 Общо 109 са починалите до днес от причиняваното от новия коронавирус заболяване COVID-19 в Индия, като само за последното денонощие е било регистрирано рекордно увеличение от 32 починали. Броят на новозаразените е 693, съобщи днес министерството на здравеопазването, цитирано от ДПА.
Общият брой на регистрираните случаи на инфекция прехвърли 4000, достигайки 4067. През всеки от последните 4 дни броят им нараства с по над 500.
Според здравното министерство повече от 1000 от случаите са свързани с религиозно събиране, организирано от ислямското мисионерско движение "Таблиги Джамаат" в столицата Делхи миналия месец, допълва БТА.
Броят на заразените в Индия се удвоява на всеки 4,1 дни и този темп би бил значително по-бавен, на всеки 7,1 дни, ако не е било събитието в джамията в Делхи, на което са се стекли хиляди хора от Индия и от чужбина, отбеляза служител на министерството.
Обръщайки се към активисти на своята дясна управляваща партия "Бхаратия Джаната", премиерът Нарендра Моди каза, че Индия полага големи усилия да спре разпространението на заразата, като обяви и национална карантина. Битката с вируса обаче ще бъде дълга, предупреди в същото време Моди.
Индийският премиер разговаря и с главните опозиционни лидери, включително със Соня Ганди, която оглавява Индийския национален конгрес, за кризата и за националните ограничителни мерки.
06.04.2020, 15:58 часа
539 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha