Осъдиха двама сирийци за незаконно влизане у нас

Осъдиха двама сирийци за незаконно влизане у нас Три месеца ще лежи в затвора сирийският гражданин Мохамед Ш. Наказанието определи Районен съд - Кюстендил, като одобри споразумението постигнато между прокуратурата и защитата на подсъдимия, който се призна за виновен в незаконно преминаване на границата на България със Северна Македония. Мохамед Ш. е осъждан и за други престъпления в България.
Неговият приятел, с когото бяха заловени заедно да влизатв страната,  Мухамед А. получи 3 месеца условно, с 3 години изпитателен срок, защото е неосъждан.
Срещу двамата сирийски граждани бяха повдигнати обвинения, за това, че на 12 март 2020 г., в района на с. Гюешево, са влезли през границата на страната със Северна Македония.
От 13 март Мохамед Ш. и Мухамед А. са с мярка за неотклонение "задържане под стража". Съдът потвърди мярката по отношение на Мохамед Ш., който ще изтърпи останалата част от наказанието си "лишаване от свобода" и я отмени по отношение на Мухамед А. Определенията подлежат на жалба или протест.
06.04.2020, 16:36 часа
735 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha