Приеха мъж с инфаркт и със съмнение за коронавирус в монтанска клиника

Приеха мъж с инфаркт и със съмнение за коронавирус в монтанска клиника 49-годишен мъж от Монтана е приет в държавната болница в града, като освен с тежест и болки в гърдите, пациентът е и с Covid-19 симптоматика, научи BulNews. 
Състоянието му е наложило настаняването му в „Инфекциозно отделение“, взимането на проби и изпращането им за тестване в София.
Електрокардиографията на мъжа показва тежък инфаркт, който няма как да бъде обработен в държавната болница. От частно лечебно заведение в Монтана изпращат линейка и екип с предпазни облекла, за да докарат пациента в отделението по „Кардиология“, тъй като е единствената болница за областта с отделение по „Кардиология“ с III-то ниво на компетентност в изпълнение на медицинския стандарт по „Кардиология” и ангиографска зала.
Пациентът е спасен, като за момента състоянието му е стабилно и е изолиран в предварително определен сектор за пациенти със съмнение за Covid-19.
Към момента все още няма резултат от пробите на спасения пациент, а в частната клиника продължават да налагат процедурните мерки, в изпълнение на медицинските стандарти и указите на властите и стриктно да изпълняват всички наредби.
08.04.2020, 08:09 часа
4854 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha