В община Видин пръскат срещу комари и кърлежи

В община Видин пръскат срещу комари и кърлежи От днес започна обработка срещу кърлежи на зелените площи в областния град, град Дунавци и село Градец. Пръскането стартира по график, изготвен от Фирма "Д.Д.Д-1" ООД, съгласуван с община Видин.
Ще се третират паркове, градинки и междублокови пространства, като следващите дейности са предвидени за месеците май и август, а до края на годината трябва да достигнат до 14 пръскания.
В рамките на този месец ще има и ларвицидни обработки за намаляване популацията на комари във Видин, като до септември 2020 година дезинсекционните обработки ще бъдат 17 на брой в града, град Дунавци и всички населени места по поречието на река Дунав-селата Ботево, Цар Симеоново, Антимово, Гомотарци, Кошава, Кутово и Сланотрън.
Фирма "Д.Д.Д-1“ООД предвижда и ежемесечни дезинфекционни, дезинсекционни и дератизационни обработки на общински обекти. Дейностите са съобразени с изискванията за безопасност. Препаратите, които ще бъдат използвани при обработките срещу вредителите, са безвредни за хора и животни, уверяват от фирмата-изпълнител.

 
09.04.2020, 13:47 часа
428 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha