Броят на починалите от COVID-19 в Белгия се увеличава

Броят на починалите от COVID-19 в Белгия се увеличава За последното денонощие в Белгия от COVID-19 са починали още 283 болни и така общият брой на жертвите в страната от началото на епидемията достига 2523, съобщиха местните здравни власти.
Запазва се превесът в броя на изписаните пред броя на новоприетите в болница за денонощие - 483 срещу 459 души. В сряда са били направени 4300 лабораторни изследвания, от които 1580 са били положителни, предава БТА. 
Местни медии днес отчитат намаление от 81 на 76 на сто в броя на хората, които се чувстват насърчени да спазват ограниченията, въведени за пресичане на епидемията. Нетърпение изпитват основно младите и хората на средна възраст. Цитирани са психолози, според които колкото повече е натискът за спазването на мерките, толкова нараства съпротивата на гражданите. Специалистите призовават властите да разясняват повече необходимостта прилагането на мерките да продължи.
На места в страната се съобщава, че моргите са препълнени и за съхраняването на тленните останки на починалите започват да се използват хладилни камиони с вместимост за около 40 тела, както и промишлени хладилни зали. Във Валония военни и служители на Гражданска защита се включват в усилията за подкрепа на хората от старческите домове, където в последните две седмици жертвите от болестта са около 400, уточняват медиите.
Предвижда се Белгия скоро да започне опитно лечение с кръвна плазма от излекувани от COVID-19. През юни в страната ще започнат изпитанията на нова ваксина, произвеждана в Германия. 
09.04.2020, 14:38 часа
544 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha