Удариха земеделец от врачанското село Три кладенци, задигнаха хербициди за 30 бона

Удариха земеделец от врачанското село Три кладенци, задигнаха хербициди за 30 бона Земеделец от врачанското село Три кладенци е станал жертва на нагла кражба, научи агенция BulNews.
От селскостопанския двор на Огнян Генов са отмъкнати хербициди за хиляди левове. За престъплението няма информация в полицейския бюлетин, като тя беше потвърдена от зетя на Генов – Христо Б.
Крадците са атакували двора през нощта на понеделник срещу вторник. За времето между 00 и 5 часа, когато в имота нямало никой, а само 3 кучета, които охраняват обекта. Изпечените бандити са отровили кучетата и така влезли вътре необезпокоявани. Апашите са взели голямо количество препарати за растителна защита, чиято стойност е около 30 000 лева.
„Препаратите бяха в различни съдове – от 1л до 50л, както и по-големи. За тяхното е превозване е нужен по-голям джип или бус“, уточни Христо.
Потърпевшите разбрали, че са станали жертва на сериозната кражба във вторник сутринта. Веднага подали сигнал в полицията, от където се отзовал екип. Униформените започнали разследване, като обърнали внимание на следите, които са оставени от превозното средство, с което са извозени препаратите.
„По начина, по който е извършено престъплението личи, че то е било добре планирано и организирано“, допълни потърпевшият Христо.
Той изрази своята надежда по-скоро извършителите да бъдат разкрити и да си понесат последствията, тъй като точно пролетта е активният сезон за третиране с тези препарати.
10.04.2020, 09:25 часа
5672 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha