Заради потока от безработни! Агенцията по заетостта временно разкрива нови офиси в големите градове

Заради потока от безработни! Агенцията по заетостта временно разкрива нови офиси в големите градове С цел максимално ефективно предоставяне на услуги в създалата се ситуация на повишен клиентопоток в бюрата по труда, Агенцията по заетостта разкрива в по-големите градове в страната временни офиси, в които ще се обслужват гражданите по време на обявеното извънредно положение, съобщиха от Агенцията.
Изнесените офиси ще работят с клиенти всеки делничен ден от 8.30 до 17.00 часа, а списъкът с адресите им може да бъде намерен на сайта на Агенцията. При необходимост от разкриване на нови офиси, списъкът ще бъде своевременно допълван.
От Агенцията по заетостта обръщат внимание, че за периода на извънредното положение спират да текат нормативно определените срокове за регистрация в бюрото по труда и за подаване на заявление за обезщетения при безработица. Документите могат да бъдат подадени до 14 дни след отмяната на извънредното положение и ще се смятат за подадени в срок. 
От институцията напомнят също, че вече регистрираните, които имат насрочени срещи с трудовия си посредник, не е необходимо да посещават бюрото по труда в периода на извънредно положение.
10.04.2020, 12:25 часа
206 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha