Официално! Общинският съвет утвърди д-р Соня Съботинова за управител на болницата в Мездра

Официално! Общинският съвет утвърди д-р Соня Съботинова за управител на болницата в Мездра Общинският съвет (ОбС) утвърди кандидата, класиран на първо място в конкурса за управител на „МБАЛ Мездра“ ЕООД - д-р Соня Съботинова, съобщиха от местната администрация.
Същевременно възложи на кмета на общината, в качеството му на упълномощен представител на едноличния собственик на капитала на лечебното заведение, да сключи договор с д-р Съботинова за възлагане управлението на дружеството за срок от три години. Решението бе взето на априлската сесия на местния парламент.
Припомняме, че в рамките на изискуемия срок за участие в конкурса, бяха подадени документи от двама кандидати – временно изпълняващият шеф на общинската болница д-р Петьо Василев Вълчев и д-р Соня Съботинова - бивш зам-директор на МБАЛ „Христо Ботев” във Враца.
След като комисията разгледа документите на кандидатите, до участие в конкурса бяха допуснати и двамата, като на първо място се класира д-р Соня Съботинова.
Съгласно конкурсната процедура за заемане на длъжността, кандидатите представиха своите програми за тригодишен период на управление на лечебното заведение.
Новият управител има богата професионална биография. Тя е специалист педиатър и е работила е като зам.-директор на болницата във Враца, както и в Педиатричната клиника, 15 години в детско отделение на МБАЛ град Павликени.
10.04.2020, 12:14 часа
1648 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha