Решено: Германия отменя карантината на 19 април

Решено: Германия отменя карантината на 19 април Германия изготви списък с мерки, включително носене на маски навън, ограничаване на събирането на хора на обществени места и бързо проследяване на веригите на разпространение на заразата, предаде Ройтерс.
Според властите това ще позволи животът отново да започне да тече нормално, когато карантинните мерки бъдат отменени на 19 април.
Мерките са заложени в проектоплан за действие, изготвен от министерството на вътрешните работи, пише БТА.
Според него те ще са достатъчни, за да гарантират ниски нива на разпространение на коронавируса, когато общественият живот постепенно бъде възстановен.
За да е възможно това, трябва да се въведат механизми за проследяване на над 80 процента от хората, с които е контактувал заразен човек, в рамките на 24 часа от поставянето на диагнозата.
Училищата ще могат да отворят отново врати, когато решат отделните провинции, а стриктният граничен контрол ще бъде облекчен.
Броят на потвърдените случаи на Covid-19 в Германия обаче се увеличи с 5323 за изминалите 24 часа и достигна 113 525 днес, съобщи тази сутрин институтът „Роберт Кох“, предаде Ройтерс.
Увеличението на инфекциите продължава четвърти пореден ден, след като в предишните четири дни спадаше, сочат данните.
Смъртните случаи от коронавируса се увеличиха с 266  до 2373.
Епицентър на епидемията на коронавируса в Германия са провинциите Бавария, Северен Рейн-Вестфалия и Баден-Вюртемберг.
10.04.2020, 14:47 часа
744 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha