Втора градска болница в София изписва още двама пациенти, оздравели от коронавирус

Втора градска болница в София изписва още двама пациенти, оздравели от коронавирус Днес двама оздравели пациенти от COVID-19 ще бъдат изписани от Втора градска болница в София - жена на 73 години и мъж на 77 години. Така оздравелите пациенти от коронавируса на болницата стават трима. "Очакваме вторите отрицателни тестове на още трима пациента", съобщи във фейсбук столичният кмет Йорданка Фандъкова.
"Специално поздравявам д-р Халил, който ръководи отделението за пациенти с COVID- 19, както и директорът на болницата доц. Узунов. Благодарение на тях и екипите им успяхме да реорганизираме отделението по пулмология в отделение за лечение на COVID- 19. Другата седмица всички 66 лекари, сестри, санитари и лаборанти, които лекуват пациенти с коронавирус във Втора градска болница ще бъдат тествани с PCR-тестове", пише Фандъкова.
В специален пункт в двора на болницата в петък започна изследването на служителите на общинското предприятие „Социален патронаж“. През тест ще преминат 200 души, които всеки ден носят храна на над 1500 възрастни хора по домовете.
На етапи пък започва миенето и дезинфекцията на околовръстния път. Това ще става през нощта, а цялото трасе ще бъде измито до 18 април.
В четвъртък вечерта беше измит бул. "Сливница". Булевардите в столицата се мият и дезинфекцират през нощта, за да не се пречи на движението. Списък с график за миенето на улиците и булевардите може да се види на сайта на Столичния инспекторат.
10.04.2020, 15:48 часа
581 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha