Проф. Александрова посочи 4 лекарства, които унищожават коронавируса

Проф. Александрова посочи 4 лекарства, които унищожават коронавируса

Все още няма утвърдено лечение за COVID-19, но има четири експериментални терапии. Това каза в интервю за предаването „Тази неделя“ проф. Радостина Александрова, доктор по вирусология в Института по експериментална морфология, патология и антропология към БАН. 
Едното лечение е с хидроксихлорохин. „Този препарат е познат от 1934 за лечение на малария и автоимунни заболявания Интересът към него, е защото има данни, че може да повлияе върху ранните етапи от заразяването – да попречи на навлизането на вируса в клетките“, обясни проф. Александрова.
Друга терапия е с ремедезивир, който е създаден за лечение на ебола. Смята се, че може да доведе до унищожаване на вируса.
Последните две терапии са на база два антивирусни препарата за лечение на ХИВ/СПИН. И двата атакуват един ензим, който подпомага навлизането на вируса в клетката.
Подобен ензим има при Проф. Александрова напомни, че все още няма категоричен отговор на въпроса дали преболедувалите коронавирус придобиват имунитет. Вирусът е прекалено отскоро при нас – малко повече от три месеца, допълни тя.  
Радостина Александрова призова да бъдем дисциплинирани и отговорни. 

12.04.2020, 16:56 часа
2519 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha