В Германия задържаха четирима заподозрени членове на ИДИЛ за планирано нападение

В Германия задържаха четирима заподозрени членове на ИДИЛ за планирано нападение В Германия са задържани четирима заподозрени членове от Таджикистан на групировката "Ислямска държава" (ИД), които планирали нападение срещу американски военни обекти, предадоха Асошиейтед прес и ДПА, цитирани от БТА.
Федералната прокуратура в Карлсруе съобщи, че заподозрените, на възраст от 24 до 32 години, са задържани тази сутрин на различни места в западната провинция Северен Рейн - Вестфалия.
По-рано е бил задържан и пети човек. Според властите петимата планирали нападения от името на ИД срещу американски военни бази в Германия и отделни хора. Групата е следяла критик на исляма с намерението да го убие, каза прокуратурата.
Мъжете са се сдобили с огнестрелни оръжия, а един от тях - и с инструкции за изработване на бомба.
Смята се, че петимата мъже са станали членове на ИД през януари 2019 г. Първоначално те смятали да извършват джихадистки нападения в Таджикистан, но след това решили да направят това в Германия.
15.04.2020, 14:37 часа
783 1
Коментари

Празник

15.04.2020, 21:05 часа
Ами че нали си ги поканихте , бабо Мелкелке ! Изнасилват , колят , гърмят - това са ви новите и бъдещето ви е същото - простотията настъпва.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha