Институтът за пътна безопасност предлага мерки за намаляване на катастрофите

Институтът за пътна безопасност предлага мерки за намаляване на катастрофите С писмо до премиера Бойко Борисов от Института за пътна безопасност предлагат преглед на списъците с участъците с концентрация на пътнотранспортни произшествия на територията на страната и незабавно отстраняване на дефицитите, свързани с пътната безопасност, на местата, в които се очаква рязко нарастване на интензивността на движение, става ясно от копие на писмото, изпратено до медиите.
От Института предлагат привеждане в съответствие с нормативните изисквания на хоризонталната и вертикалната маркировка, възстановяването на еластични огради, предпазни парапети и др. по пътищата, където се очаква най-голямо натоварване.
От организацията са направили изследванe на пътнотранспортния травматизъм, отчитайки въведеното на 13 март извънредно положение.
Oт него става видно, че през първите 3 месеца има намаление от 25 на сто на жертвите и ранените по пътищата, в сравнение със същия период на 2019 г., като само за март това намаление на жертвите е близо 40%.
 
20.04.2020, 16:58 часа
795 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha