Извънредното заседание на НС се провали, ГЕРБ не се регистрираха

Извънредното заседание на НС се провали, ГЕРБ не се регистрираха Парламентарната група на ГЕРБ реши да не участва в извънредното заседание на парламента, на което трябваше да бъде изслушан премиерът Бойко Борисов във връзка с действията на правителството за ограничаване на заразата от коронавирус. Заради липсата на кворум заседанието нямаше как да се състои.
Решението на народните представители от управляващата партия да не влязат в зала обяви предварително депутатът Менда Стоянова.
"Не е добре ние, които призоваваме всеки ден хората да не се събират, да направим огнище на заразата в НС, което да се разнесе в цялата държава", категорична бе Стоянова. 
"Това, че парламентът няма да се събере, не значи, че не работи и няма прозрачност в неговата работа", заяви председателят на Бюджетната комисия. И добави, че в условията на извънредно положение, депутатите трябва да бъдат в пленарна зала, само когато се обсъждат законопроекти, касаещи настоящата криза.
"От началото на извънредното положение опозицията е задала над 100 въпроса и е получила отговори на тях. Те могат да бъдат намерени на сайта на НС. Е, разбира се, сега няма как колегите от БСП и най-вече тяхната лидерка, да правят медийните си изяви от трибуната на НС", коментира още Стоянова.
21.04.2020, 13:58 часа
669 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha