Журналистката от Враца Ива Антонова с призив за бойкот на мандра „Зоров“ заради скандала с кашкавал за ученици

Журналистката от Враца Ива Антонова с призив за бойкот на мандра „Зоров“ заради скандала с кашкавал за ученици Журналистката Ива Антонова публикува гневен пост в личния си профил във фейсбук по повод скандала с кашкавал на мандра „Зоров“, видя репортер на агенция BulNews.
Вчера във Враца темата засенчи дори тази за коронавируса.
Разгневени родители публикуваха в мрежата снимки на кашкавал, който е изтекъл срок на годност. На етикета пише, че той е произведен на 20.04.2020 г. и е годен за консумация до 10.02.2020 г. Лошо е, че този продукт със странен срок на годност, е раздаван в училищата по схемата “Училищно мляко”. Според местна медия пратката е върната на фирмата на известния производител „Зоров“. Друга пък скочи като Матросов на амбразурата да защитава млекаря с надеждата за бъдещи финансови постъпления.
“Върнали са го, но не е сигурно дали няма да го препакетира и да даде пак същия”, коментираха вбесените родители. Според тях дразнеща е наглостта на мандрата на Димитър Зоров да се опитва да пробута залежалата си продукция точно на деца.
Часове след неприятната ситуация, от „Зоров“ излязоха с декларация, че е допусната печатна грешка на етикетите, като очакваха скандалът да заглъхне.
Това обаче не се случи, а напротив.
Днес дългогодишната журналистка Ива Антонова излезе с гневен призив хората да обявят бойкот на продуктите на мандра „Зоров“ и да спрат да ги купуват, независимо на каква цена се предлагат. Така тя иска обществото да накаже безпардонния собственик на мандрата, който не може да отпечата дори правилен етикет, а от неговата фирма се очаква прецизност до края на производствения процес, когато става въпрос за хранителни продукти.
Публикуваме текста на Ива Антонова без редакторска намеса:
„ПЪЛЕН БОЙКОТ НА ПРОДУКТИТЕ НА ЗОРОВ! Дори това да е последната хапчица млечно изделие в живота ви! След като години наред брутално замърсяваше природен парк "Врачански Балкан" със сурватките си, не плащаше на работниците си по достойнство, сега е ред на децата ни! Да, станала била грешка в отпечатването на етиката. Случва се! Но защо тогава го набутваш на децата в това чувствително, изнервено и стресиращо положение, в което се намират те и родителите им, заключени от коварната зараза по домовете си?! Разбира се, оправдания има, имало е и ще има, както през всичките тези години на прехода, някъде от края на 90-те...И тъй като не им вярвам - не купувам и ви призовавам да не купувате от този производител! Това е единственият начин пазарно да регулираме закваската от непочтеност, да не казвам корупция, наглост и алчност!“
23.04.2020, 11:15 часа
18804 13
Коментари

камембер

24.04.2020, 05:40 часа
ако не даваше приходи на Враца тая мандра щях да съм против нея заради куп дивотии дето върши но ако я няма няма да бъде по-добре

боже мой

24.04.2020, 01:57 часа
Абе вие сте богопомазани ли? не сте работници ли? Я уважавайте хората бачкали по време на Великденските празници. Не са почивали работниците - допускат грешки. А Зоров какво го коментирате изобщо като той не ги печати етикетите .

аттятая

24.04.2020, 01:47 часа
таяттатоятотятотяоя

уке Цветко берковски

24.04.2020, 00:36 часа
Зоров си е оплел кошницата,така ,че и да си лаеме кервана си върви ха-ха-ха!

Случаен

23.04.2020, 22:41 часа
Не ми пука ни за Зоров,ни за никой от ГРОБ.На Зоров щерка му уби човек.На други ГРОБ-аджии децата убиха журналист.Дали случайно или е поръчка - Гешев да каже.Вие се хванахте за 5 кила кашкавал.Всичката Мара втасала,кашкавала и е проблем...

стойо

23.04.2020, 22:24 часа
Аз отдавна съм го бойкотирал заради съсипването на планината около Пършевица.

Mom4i

23.04.2020, 21:02 часа
Tova ne e vajno za grada!

Бачковите

23.04.2020, 17:04 часа
Явно най-чистите млечни изделия се продават сутрин в двора на една ъглова къща на площад Левски. Само от тях ще купуваме оттук насетне... А някои гневни фейсбук герои не е зле да ограничат кашкавала и други висококалорични храни.

Потресената Българка

23.04.2020, 15:37 часа
г-н Румен Петков – директор на едно врачанско училище, в което учат около 120 деца, предимно от ромски произход.”- Лично мен, като родител на едно дете от това училище много ме подразни.Има ли значение какви деца ще го консумират .

Не...

23.04.2020, 15:32 часа
...харесвам Зоров (както всеки нормален човек не го харесва), но в случая това е печатна грешка, нищо повече.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha