За месец: 1 334 врачани подадоха заявления за грижа в домашна среда

За месец: 1 334 врачани подадоха заявления за грижа в домашна среда Над 1 334 врачани са подали заявления по програмата "Предоставяне на грижи в домашна среда” през март, съобщиха от дирекция "Социално подпомагане". 
На 1 182 социалните от област Враца са извършили преценка за включване в програмата. Отговарящите на условията за включване са 520, от които 110 са включени в програмата. 662-ма от са кандидат-потребителите, които не отговарят на условията за включване.
От институцията допълват, че участници в програмата могат да бъдат: 
1. Безработни лица, регистрирани в ДБТ, които ще бъдат наемани като домашни помощници;
2. Хора с определени от 80 до 89.99 на сто степен на трайно намалена работоспособност или вид и степен на увреждане с право на чужда помощ;
3. Хора над 65 годишна възраст в невъзможност за самообслужване, които не са освидетелствани по съответния ред от органите на медицинската експертиза в Република България.
Общинската администрация извършва индивидуална оценка на потребностите от персонални грижи в домашна среда на кандидатите, на база на която се определят броят на часовете, които ще получава той. Броят на часовете за един потребител, не може да надхвърля 4 часа дневно. 
24.04.2020, 08:24 часа
834 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha