Подновиха строежа на спортната зала на СУ „Христо Ботев“ във Враца

Подновиха строежа на спортната зала на СУ „Христо Ботев“ във Враца Възобновен е стрежа на дълго чаканото ново спортно бижу на Враца в двора на СУ „Христо Ботев“. От седмица работниците на новата фирма са на обекта и с просто око се вижда, че работата върви с пълна пара.
„Новата фирма, продължаваща строителството стартира добре и макар, че работи само от седмица, демонстрира добра организация, качество, възможности и капацитет! Да й пожелаем успех и на добър път!“, похвали се директорът на елитната гимназия Виктор Кръстев.
А новината за възобновения строеж на спортната зала зарадва не само родителите на възпитаниците на училището, а и всички врачани, чакащи с нетърпение спортното бижу, в което ще тренират децата им.
Фирмата, която ще дострои спортната зала за 1 871 321.20 лв. без ДДС или 2 245 585.44 лв. с ДДС е „Родис-Р“ ЕООД със седалище и адрес на управление в Габрово, но кореспондираща си с НАП от София.
Спортната зала в двора на СУ „Христо Ботев“ е част от проекта „Реконструкция, ремонт и внедряване на мерки за енергийна ефективност на образователни институции“, финансиран по ОП „Регионално развитие 2014-2020“. За доизграждането на спортното бижу е необходимо: довършване на стоманобетоновата конструкция; земни, армировъчни, кофражни, бетонови, зидарски, мазачески, бояджийски, тенекеджийски, дърводелски работи; монтаж на метална конструкция – ферми, защитени с огнезащитна, разбухваща боя; направата на ограждащи стени, покривна конструкция и топлоизолация на сградата; монтиране на настилки и облицовки, изграждане на ВиК – инсталация (сградно водопроводно и сградно канализационно отклонение и съпътстващите ги дейности), вътрешна отоплителна, климатична и вентилационна инсталация; изграждане на пожароизвестителна система, ел. инсталации (осветителна, силнотокова, слаботокова, заземителна и мълниезащитна) и вертикална планировка.
Модерната сграда ще разполага с две игрища – за официални срещи и помощно игрище. Общият капацитет на трибуните е за 346 бр. посетители. От тях 326 броя са седящите места, 4 броя са проектирани за лица в неравностойно положение и 20 броя са места за правостоящи.
Залата ще е със застроена площ 1 845,23 кв. м, разгъната застроена – 2 216.72 кв. м и застроен обем – 15 982 куб. м.
01.05.2020, 14:09 часа
1873 3
Коментари

колега

03.05.2020, 13:00 часа
При този директор , този строеж никога няма да го бъде.

СПОРТИСТ

02.05.2020, 09:03 часа
Когато нещо се довършва се приспада извършеното.Тук то е 500х.лв.Значи сградата трябва да се довърши за 1.3 млн.лв. а тя се дава за 2.24 мл.лв.Допусната е малка техническа грешка-вместо да се извади извършеното е прибавено.Е някакъв си един млн.лв...

орлин

01.05.2020, 22:05 часа
тоя клоун съсипа уникален за града архитектурен комплекс, разруши над 100-годишната ограда заради бригадирските си комплеси, няма такава простотия
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha