Д-р Кабейо: Спрете аналния секс, за да не се заразите с COVID-19

Д-р Кабейо: Спрете аналния секс, за да не се заразите с COVID-19 След края на извънредното положение заради пандемията от COVID-19 любовният живот на всички ни определено трябва да се промени. Експертите са категорични, че трябва да бъдем по-отговорни, сдържани и благоразумни по отношение на физическите прояви на чувствата си един към друг.
В интервю за La Vanguardia д-р Франциско Кабейо даде някои важни препоръки за това как трябва да се отдаваме на интимни ласки с партньора си.
Избягване на позите "лице в лице" и ограничение на целувките с език са само част от препоръките на специалиста, към които трябва да се придържаме от момента, в който ограниченията, наложени от извънредното положение, постепенно започнат да падат. Целта е оптимално да се предпазим от евентуален риска от заразяване в периода след карантината.
"След изолацията изключително опасни биха били целувките с език, защото най-голямата концентрация на вируса е в слюнката", обяснява сексологът.
Експертът апелира да се избягват и секс позите, в които двамата партньори са обърнати един срещу друг. За сметка на това пък той горещо препоръчва пози от типа на кучешката, където мъжът и жената не са лице в лице.
По думите на д-р Кабейо оралният и аналният секс също са сред сексуалните удоволствия, от които трябва да се откажем.
"Макар и минимален риск от заразяване при практикуване на орален и анален секс съществува", уточнява той. 
"Терра инкогнита" трябва да бъдат безразборните сексуални отношения и груповите оргии. Специалистът също така съветва партньорите да се грижат достатъчно добре за личната си хигиена, всеки път преди да се отдадат на интимни ласки в леглото.
Що се отнася до двойките, които са с положителна проба за COVID-19, д-р Кабейо подчертава, че винаги има алтернатива. Добър начин за възбуда според него в такъв случай е сексът онлайн или телефонните разговори за сексуални фантазии.
12.05.2020, 10:00 часа
2085 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha