Махнаха КПП-тата, между градовете се пътува свободно

Махнаха КПП-тата, между градовете се пътува свободно От полунощ между градовете се пътува свободно. Точно в полунощ със заповед на здравния министър Кирил Ананиев бяха премахнати контролно-пропускателните пунктове, разположени на входовете и изходите на областните центрове.
Със същата заповед бяха отменени по-строгите мерки и за влизане и излизане от София.
Остават единствено КПП-тата на един от кварталите в Ямбол. 
От поставянето на КПП-та в страната на 13 март до момента са били върнати над 230 000 граждани, съобщиха от МВР. Проверени са 62 940 декларации. 3750 от хората,  декларирали, че отиват на работа, всъщност нямат регистрирани трудови договори, а 528 от тях дори са регистрирани като безработни.
Регистрирани са 22 случая на грубо нарушаване на въведения режим. Някои граждани са се опитали да не спрат. Други са били върнати, но не са се съобразили с това. В Габрово водач на мотоциклет е изритал полицай с крак, докато преминава, без да спре. Всички нарушители са установени и срещу тях са образувани досъдебни производства.
Съставени са 21 215 акта за неспазване на въведените 16 305 от тях са за неносене на маски, отчитат от МВР.
На над 107 466 души е била наложена карантина. Активните в момента са близо 20 000. 1232 са досъдебни производства само за неспазване на карантината. 39 от тях вече са приключени и има произнесена присъда. Голяма част от тях са приключили със споразумения - пробация и глоба. 
От МВР отбелязват и спад на регистрираните престъпления с около 25 процента, сред които кражби, грабежи, домови кражби. кражби на коли.
Проверките на декларациите и към момента обаче продължават.
36 служители на МВР са с положителни проби за коронавирус. 28 от тях вече са излекувани.
От 13 март до 1 април трафикът е бил по-слаб с 60 процента, докато в последните дни вече е интензивен, съобщиха от КАТ.
06.05.2020, 08:37 часа
2211 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha