Червеният кръст във Видин набира пакетирани храни

Червеният кръст във Видин набира пакетирани храни Българският червен кръст във Видин организира набирателна кампания за хора в нужда. Необходими са трайни, пакетирани хранителни продукти, с които да се подготвят пакети за най-уязвимите, каза Цветелина Петрова, директор на БЧК във Видин.
"Стартирахме кампания за набиране на хранителни продукти, които ще бъдат разпределяни и ще се правят пакети на хора, които са в тежко положение в сегашния момент. По хранителната програма раздадохме продуктите, които бяха за допълнителната целева група на 698 човека в областта, но тъй като има много възрастни, самотни хора, които са с много ниски доходи, които в този момент изпитват затруднения, решихме да направим такава кампания… Който иска, който има възможност, може да дари в сградата на Български червен кръст. Посочен е телефон, който е на специалиста ни по младежки дейности", заяви тя.
Цветелина Петрова поздрави доброволците от Червения кръст и всички, които помагат на организацията. Поводът е Международният ден на червения кръст, който е днес. Тази година е посветен на благодарност към доброволците, които работят всеотдайно и на първа линия в борбата с COVID-19.
"В днешния ден се обръщам с признателност към всичките наши доброволци, към членовете и служителите на организацията, към партньорите и дарителите, към всички, които доказват показват своята хуманност и милосърдие, честит празник! Пожелавам да са все така отдадени, милосърдни! Желая здраве на всички!", каза Петрова.
08.05.2020, 16:27 часа
631 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha