Трус в правителството! До дни Владислав Горанов подава оставка като финансов министър

Трус в правителството! До дни Владислав Горанов подава оставка като финансов министър Тъмните облаци над главата на финансовия министър все повече се сгъстяват. В кулоарите на парламента днес вече се носеше слухът, че утре или в близките дни Владислав Горанов щял да подаде оставка, довериха пред Lupa.bg депутати.
По време на извънредното заседание на Народното събрание днес в парламента пристигна премиерът Бойко Борисов и съобщи, че ДДС-то за книгите и заведенията ще падне на 9%. Министър-председателят обаче подчерта, че Горанов е категорично против тази мярка. И добави:
„Имам му пълно доверие, но той не ми е началник - аз съм му началник. На който не му харесва, да си подава оставката и да продължава натам“.
„Това на практика е уволнение. И нищо не е случайно. Борисов иска да се отърве от горящия Горанов, за да не пламне и той покрай Божков и тия 700 млн. лв.“, обясниха депутати от финансовата комисия в Народното събрание.
Опитните законотворци са убедени, че казусът с ДДС-то е само повод за по-елегантно оттегляне на финансовия министър.
 „Така и вълкът ще е сит, и агнето цяло – Горанов, като достоен професионалист, няма да отстъпи от принципите си и затова напуска, а Бойко Борисов се отърсва от него и негативите, които трупа на кабинета“, обясниха тактиката ветерани в парламента.
Другото, което смущавало Бойко Борисов, са подозренията му, че скоро може да изскочи и запис от срещите на Горанов с Васил Божков.
12.05.2020, 21:19 часа
17427 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha