Вижте навиците, които ни състаряват

Вижте навиците, които ни състаряват Знаете ли, че има навици, които несъзнателно ни състаряват? Някои от тях дори изглеждат кокетно – като пиенето от сламка или носенето на любимите, тежки обеци. Истината е, че дори когато се отпуснем с книга в леглото, бръчките не спят. Оказва се, че най-често говорим за алкохола и цигарите като големия враг на здравето и външния вид, но никой не споменава спането на висока възглавница или навика да повдигаме често вежди.

Пиене от сламка
Сламката за пиене на коктейли е изобретена през 1888 г. от собственик на фабрика за производство на хартия за цигари Марвин Стоун. Бизнесменът признава, че измислил сламката от скука, докато пиел мента от ръжена сламка, каквато се е изполвала някога.
Историята показва, че изобретението му е гениално, но не и за устните ни. Проблемът е, че когато използваме сламка, ние свиваме устните си много повече от колкото ако пием без нея, а това способства за образуването на бръчки.

С книга в леглото
Преди да вземете книга в леглото или на плажа, претеглете плюсовете и минусите, съветват дерматолозите. Защото, освен нови книжни вълнение, се оказва, че заедно с това получаваме и нови бръчки. 
Редица проучвания сочат, че ако всеки ден, в продължение на час сме в поза с брадичка надолу и гънки по шията, след месец всичко това ще доведе до образуване на забележими бръчки, които са много трудни за премахване. Същото важи и за таблетите и смартфоните.
Добра алтерантива е четенето по корем, но при всички положение продължителното взиране пък води до формиране на малки бръчици около очите.

Без грим през нощта
Много момичета, особено в началото на нова връзка, не премахват напълно грима си или дори прилагат лек грим преди лягане, за да се събудят красиви до любимия. Добре известно е, че това е вредно за кожата. Снощният грим със сигурност води до появата на комедони и кожни раздразнения.

Цифрово стареене
През 2013 г. учени публикуваха проучване за опасностите от синя светлина, или така наречената радиация от екраните на смартфоните. Известно е вече, че синята светлина причинява масово образуване на свободни радикали, които ускоряват стареенето. Редица изследвания сочат, че синьото лъчение прониква в кожата дори по-дълбоко от ултравиолетовото.
Затова в идеалния случай трябва да ограничим използването на телефона или да включим функцията „син филтър“ на таблета. Ако функцията не е налична, може да ползвате приложение.

Сън на любимата страна
Сутрин забелязвате ли линиите от възглавницата в зоната на очите, по слепоочията и бузите? Спането в една и съща поза, която буквално „мачка“ кожата на лицето със сигурност ще й навреди след време. Оптималният вариант против бръчки е спането по гръб.
Така се поддържа гладкостта на лицето и правилния приток на кръв към косата, кожата и шията.

Тежки обеци
Забелязали ли сте как ушите се разтягат при жени, които носят масивни обеци през целия си живот? Тази област е с доста мека кожа, която лесно се деформира. Затова оставете тежки обеци за специални поводи и изберете леки и елегантни висулки за ежедневието.

Повдигнати вежди
Със сигурност е далеч по-добре в спор вместо да повишите глас, да повдигнете вежди. Но по отношение на красотата е по-добре да повишите гласа си.
Мимиката може и да е знак за самоконтрол над емоциите, но автоматично води и до поредната хоризонтална бръчка на челото.
13.05.2020, 14:19 часа
1254 1
Коментари

Полковник

14.05.2020, 22:19 часа
И да изпълнявате всичките тези нареждания , че иначе ще остареете до утре ! Тъй , де !
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha