Ремонтират спортната зала и стадиона в Лом /снимки/

Ремонтират спортната зала и стадиона в Лом /снимки/ Стартира основният ремонт на спортната зала, продължава обновяването и на градския стадион в Лом, съобщи кметът д-р Георги Гаврилов.
Саниране на сградата, изграждане на отоплителна система, ремонт на голямата зала с игрището и тренировъчните зали, санитарните възли и административната част, това са основните дейности по проекта "Инженеринг - проектиране, авторски надзор и СМР за обект: "Основно обновяване на зала "Балканиада" - гр. Лом".
В обновената зала ще се провеждат състезания и тренировки по баскетбол, волейбол, хандбал, бадминтон и тенис на маса, ще бъдат основно ремонтирани и оборудвани и тренировъчните зали за бокс, бойни изкуства и фитнес. Ремонтираното помещение ще бъде мултифункционално. Залата ще бъде пригодена както за спортни състезания на национално ниво, така и за провеждането на концерти. Срокът за изпълнение на проекта е 180 календарни дни, строителната площадка бе открита на 24 април тази година.
Спортната зала е открита през 1964 г. Повече от 50 години съоръжението не е основно ремонтирано.
Продължават ремонтните дейности и на стадиона. Изградена е нова ограда, а до няколко дни ще бъде положена новата настилка от шамот на лекоатлетическата писта.
Предстои основният ремонт на сградата на стадиона с тренировъчната зала, съблекални, санитарни възли и административни помещения. Планирано е и осветление, както и нови трибуни.
14.05.2020, 08:25 часа
1923 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha