Страните от ЕС да отварят границите координирано поиска Париж

Страните от ЕС да отварят границите координирано поиска Париж

Министърът на външните работи на Франция Кристоф Кастанер заяви, че страните от ЕС трябва да вземат решение за отваряне на границите координирано, пише БГНЕС.
По-рано италианският външен министър Луиджи Ди Майо заяви, че от 3 юни страната ще премахне ограниченията за пътуване в рамките на Европейския съюз.
"Важно е да можем да водим координирана дискусия на европейско ниво, особено в Шенгенската зона. Днес това не е така. Единственото решение на Испания тази седмица, обявено днешното решение на Италия, не съвпада с това, което трябва да правим, за да се работи в съгласие“ заяви Кастанер в отговор на въпроса за решението на Италия да отвори границите си пред канал BFMTV.
Вътрешният министър на Франция заяви, че възнамерява да обсъди ситуацията с италианския си колега този уикенд.
От 17 март Франция наложи строги ограничения за движение заради пандемията от коронавирус. На хората беше забранено не само да участват в обществени събития, но дори да напускат дома си без основателна причина. От 11 май тези мерки бяха леко отслабени: магазините за нехранителни стоки и салоните за красота започнаха да отварят. В същото време културните институции и заведенията за обществено хранене остават затворени, а масовите събития все още са забранени.
Според последните данни броят на жертвите на коронавируса във Франция са 27 625 души. 

17.05.2020, 09:56 часа
1036 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha