Изложба с най-новите постъпления показват за Деня на музеите във Враца

Изложба с най-новите постъпления показват за Деня на музеите във Враца С откриване на изложба с най-новите постъпления във фонда, във Враца ще отбележат Международния ден на музеите. Освен находки на изследователи, експозицията включва и предмети с историческа стойност, които са дарени от граждани. 
"От всички периоди се получават дарения. Включително от археологията получаваме интересни предмети. Някои са открити случайно, а други са пазени известно време, но в резултат на нашата активна "пропагандна" работа, хората решават да ги дарят. С колекционерите трудно се работи. Това си е някаква страст. Има и друга особеност. Информацията за самите предмети е загубена", сподели директорът на врачанския музей Георги Ганецовски.
"Тази година изложбата се посвещава и на Международния ден на музея и музейните работници, който се отбелязва днес", обясни пред Цветомир Цветанов.
"Изложбата е традиционна. В нея ние показваме най- хубавото от събирателската работа през миналата година. В изложбата са включени не само предмети от археологически разкопки, но и от дарители. Ние много ценим дарителите, защото това е критерий за родолюбие. Така представена, изложбата обхваща целия хронологичен спектър от праисторията и най- новата история и през социалистическия период. Посещенията ще бъдат съобразени с последните директиви, които имаме. Дезинфекциите ще се извършват на влизане. Нашите работници ще бъдат предпазени, а посетителите ще са с предпазни маски", каза още Георги Ганецовски.
Изложбата ще бъде открита днес в 17 часа.
 
18.05.2020, 14:08 часа
1174 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha