Великобритания анонсира нов митнически режим след Брекзит

Великобритания анонсира нов митнически режим след Брекзит Великобритания обяви нов митнически режим след Брекзит. Британските фермери и производители на автомобили ще бъдат защитени според новия търговски режим, съгласно който голяма част от стоките, които влизат в страната, ще бъдат освободени от мита от началото на 2021 година, пише The Guardian.
Според Департамента за международна търговия на Обединеното кралство напускането на Европейския съюз ще позволи на страната да въведе собствена система, която да е по-проста и евтина, а в същото време да подкрепя ключови сектори от икономиката.
Правителството още обяви, че тази нова система ще влезе в сила от 1 януари, което е ясен сигнал, че Лондон няма намерение да удължава транзитния период след Брекзит.
Според новия режим митата на над 6 хиляди продукта ще бъдат рационализирани и опростени, като целта е да се намалят разходите на бизнеса и потребителите.
Правителството заяви, че ще запази митата върху земеделските стоки, включително месото. Освен това ще останат митата в размер на 10% върху вноса на автомобили, в опит да бъдат защитени местните производители.
По-рано британските компании за производство на автомобили предупредиха, че ако икономиката работи при условията на Световната търговска организация (СТО) тогава те могат да загубят до 40 млрд. паунда до 2024 година. 
19.05.2020, 16:39 часа
702 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha