Мониторингът остава: Ще си ходи ли министърът на правосъдието Данаил Кирилов

Мониторингът остава: Ще си ходи ли министърът на правосъдието Данаил Кирилов Втори министър от кабинета „Борисов“ 3 остава с висящ статут. След Владислав Горанов, който така и не предприема никакъв ход въпреки ДДС-различията си с премиера, от днес неясна става съдбата и на Данаил Кирилов.
Миналата година шефът на правосъдното министерство два пъти подчерта, че при лош резултат от доклада на Европейската комисия той ще си подаде оставката.
„Ако не отпадне мониторинга, ще представя оставката си като министър на правосъдието“, зарече се Кирилов и през лятото, и през есента на 2019 г.
От вчера вече имаме развой по темата. Новата европейска комисия официално обяви, че съдебната реформа и борбата с корупцията остават под наблюдението на Брюксел.
В някаква степен решението е малко изненадващо, защото и предният състав на Европейската комисия, и българските управляващи уверяваха, че вече сме изпълнили всички изисквания, за да не бъдем обект на мониторинг.
Мотивът на Брюксел е, че все още няма категорични резултати в борбата с корупцията и реформата на съдебната система.
Това логично повдига въпроса – какво ще предприеме сега правосъдният министър Данаил Кирилов и ще удържи ли на думата си
21.05.2020, 13:32 часа
1678 3
Коментари
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha