Задържаха рецидивиста, пребил 90-годишен дядо в плевенското село Ореховица

Задържаха рецидивиста, пребил 90-годишен дядо в плевенското село Ореховица 35-годишен мъж e задържан за побоя и грабежа на 90-годишен мъж от плевенското село Ореховица. Около 2 чasa през нощта на 12 май непознат нахлул при самотно живеещия дядо Васил. С бой отнесъл всичките му 90 лева и изчезнал.
Заради инцидента във вторник в Ореховица пристигна главният прокурор Иван Гешев, а в селото се проведе специализирана полицейска операция срещу битовата престъпност.
"Заподозреният за грабежа на 90-годишния мъж е многократно осъждан, но се укрива. Обявен е за издирване", каза тогава главният прокурор Иван Гешев.
35-годишният е привлечен от Плевенската окръжна прокуратура като обвиняем за грабежа на възрастния мъж от Ореховица. В хода на разследването е установено, че той е извършил и други престъпления, за които са му повдигнати обвинения.
Нападателят на дядото е многократно осъждан за престъпления от общ характер. Той е в ареста за 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои внасяне на искане в Плевенския окръжен съд за постоянното му задържане под стража, съобщи пред медиите в четвъртък Цвета Димова, говорител на Апелативна прокуратура.
21.05.2020, 14:29 часа
512 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha