Пада карантината за пътувания в ЕС

Пада карантината за пътувания в ЕС От днес за краткосрочни бизнес пътувания до Европейския съюз няма да има карантина, увери вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева.
По отношение на сезонните работници препоръката на Министерство на външните работи е да се пътува само в краен случай. Бавно, с премерен риск се връщаме към нормалността, каза външният министър.
За евентуален нов мониторингов доклад, Екатерина Захариева отбеляза, че не очакваме нов мониторингов доклад от Европейския съюз. Тя посочи, че България е единствената държава, която се придържа към критериите за бюджетен дефицит.
Външният министър увери, че няма промяна в позицията на Европейската комисия и няма нищо различно от миналата есен. Няма да има нов мониторингов доклад и няма промяна за мониторинга върху правосъдието. Някой е направил копи-пейст от доклада от миналата година, когато докладът още не бил излязъл, смята външният министър.
Вицепремиерът изтъкна, че реформите не се правят заради някого, а заради българските граждани. Реформата е процес и тя трябва да продължи, настоя Захариева.
Тя подчерта, че докладът за сътрудничество и проверка не може да възпрепятства по някакъв начин пътя ни към чакалнята на еврозоната.
Във връзка с присъединяването на Северна Македония в Европейския съюз и дали България може да бъде спирачка към това, Захариева отбеляза, че единствено и само те мoгат да бъдат спирачка към влизането си в ЕС, а не България.
22.05.2020, 11:09 часа
810 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha