Осъдиха на четири месеца затвор рецидивист, юркал „Мерцедес“-а си пиян в Монтана

Осъдиха на четири месеца затвор рецидивист, юркал „Мерцедес“-а си пиян в Монтана Районен съд – Монтана одобри споразумение, постигнато между Районна прокуратура – Монтана и защитата на обвиняемия  за управление на автомобил след употреба на алкохол над 1.2 промила  Р. К. П, и го наказа с четири месеца „Лишаване от свобода“.  
42 годишният Р. К. П. е бил спрян за проверка на 29 февруари 2020 г. към 1.05 часа след полунощ от служители на МВР, докато шофирал ,,Мерцедес”, модел ,,А170 ЦДИ” по булевард „Трети март“ до кръстовището с ул. ”Веренишка”.
Проверката с дрегер на водача установила, че управлява автомобила с  концентрация на алкохол в кръвта си 1.23 на хиляда.  
Р. К. П. е криминално проявен с четири присъди за различни престъпления, сред които кражби и закани с убийство. Пред съда обвиняемият се призна за виновен, отказа се от разглеждането на делото по общия ред и заяви, че доброволно подписва постигнатото с прокуратурата споразумение. Съдът наложи на Р. К. П. наказание „Лишаване от свобода“  за срок четири месеца, които да изтърпи при първоначален общ режим, и го лиши от правото да управлява МПС за срок от 12 месеца.
Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.
22.05.2020, 14:59 часа
1153 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha