Осъдиха на 15 години затвор изверг, убил по особено жесток начин мъж от Вършец

Осъдиха на 15 години затвор изверг, убил по особено жесток начин мъж от Вършец Окръжен съд – Монтана произнесе присъда от 15 години „Лишаване от свобода“ за 32-годишния Найден Н. от Берковица, убил по особено жесток начин 55-годишния К. И. И. от Вършец. Според събраните по делото доказателства, престъплението е било извършено на 4 октомври 2015 г. към 5 часа на улица „Република“ във Вършец. Найден Н., който предишният ден бил на сватба, а след това на дискотека и употребил голямо количество алкохол, се скарал на улицата със срещнатия малко преди това 55-годишен мъж и му нанесъл жесток побой с юмруци и ритници в областта на главата и гръдния кош. Според пато-анатомичната експертиза жертвата издъхнала от множество тежки наранявания - разкъсно-контузни травми, фрактури на ребра и кръвоизливи в мозъка, които довели до остра сърдечна и дихателна недостатъчност и фатален край.
Окръжен съд – Монтана призна Найден Н. за виновен в умишлено умъртвяване с особена жестокост на К. И. И. и го осъди на 15 години затвор, които да изтърпи при първоначален „строг режим“. Съдът постанови още  подсъдимият да заплати на Д. К. И. - син на убития 100 000 лева обезщетение за причинените неимуществени вреди от престъплението, и на  съпругата на жертвата Б. И. И. и дъщерята му В. К. И. по 80 000 лева обезщетения.
Найден Н. бе осъден да плати още 4816.14 лева  разноски по досъдебното производство и 10 400 лева на Окръжен съд – Монтана – държавна такса по уважения размер на гражданските искове.
Присъдата може да се обжалва или протестира пред Апелативен съд – София в 15 дневен срок.
22.05.2020, 15:39 часа
2719 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha