Враца се преклони пред святото дело на братята Кирил и Методий /снимки/

Враца се преклони пред святото дело на братята Кирил и Методий /снимки/ Кметът на Враца Калин Каменов поднесе цветя пред паметника на Светите братя Кирил и Методий по повод 24 май – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост.
Своя дълбок поклон и признателност към величието и значимостта на делото на двамата равноапостоли отправиха областният управител Малина Николова, председателят на Общинския съвет - Нели Стоянова, началникът на Регионалното управление на образованието – Галина Евденова, директорът на Регионалната библиотека - Силвия Врачовска, директорът на Регионалния исторически музей – Георги Ганецовски, народни представители, общински съветници, представители на държавни и общински институции, ученици и учители, организации и граждани.
В празничния ден на откритата сцена зад паметника на Христо Ботев и в парк „Дъбника“, актьори от Драматично-кукления театър четяха поезия и проза от български автори.
По повод 24 май в Регионалния исторически музей са представени изложбите – „150 години подвиг и памет” - фотодокументална изложба на НПМ „Шипка-Бузлуджа” и „Постъпления във фондовете на РИМ-Враца”.
24.05.2020, 11:53 часа
473 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha