Фитнесите отвориха, но са празни и пред фалит

Фитнесите отвориха, но са празни и пред фалит Фитнесите у нас остават полупразни седмица след отварянето им, а причината е свързана с все още уплашените хора, които постепенно се връщат към нормалния си ритъм на живот.
От Българска асоциация "Здраве и фитнес" смятат, че хората бавно ще се върнат. Настояват обаче правителството да подкрепи и тяхната дейност като намали ДДС за сектора и осигури ваучери за спортуване на определени групи хора.
Спазване на дистанция, дезинфекция след всеки посетител, естествена вентилация, по 10 души максимум при груповите занимания в залите. Всички изисквания в заповедта на здравния министър се спазват, уверяват от бранша.
"В момента, за съжаление, не всички хора са се завърнали към спортните си занимания. Най-нетърпеливите да спортуват са доволни, че отново са в залите. Казат че предприетите мерки им дават сигурност", смята Радка Чернева от Българска асоциация "Здраве и фитнес".
"Може би хората още се притесняват да идват повечето и почти няма никакви хора и е празно, което е добре за такива като мен, които са ентусианти и са първи", допълва и Ивайло Калчев.
А според Анелия Костадинова "Спортуването е безусловно нещо, което е необходимо, за да се повишава имунитета на човека".
От асоциацията "Здраве и фитнес" търсят диалог с правителството, за да поставят проблемите си. Смятат, че техният бизнес е не по-малко пострадал от този на ресторантьорите, но остава на заден план. Напомнят, че спортуването е и грижа за здравето на хората.
Радка Чернева, председател на Контролния съвет на Българска асоциация "Здраве и фитнес": Апелираме правителството да осигури еднократна помощ за фитнес сектора в размер на един средномесечен оборот, изчислен на база 2019 г. Също така бихме апелирали към намаляване ставката за ДДС, подобно на това, което се случи с ресторантьорите.
От асоциацията са изчислили, че спирането за два месеца, а и противоепидемичните мерки сега им носят сериозни загуби.
Цитират данни, според които в световен мащаб между 20% и 50% от фитнесклубовете ще фалират.
26.05.2020, 10:19 часа
259 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha