Оставиха в ареста турския тираджия, причинил смъртоносната катастрофа край Новачане

Оставиха в ареста турския тираджия, причинил смъртоносната катастрофа край Новачане Състав на Софийския окръжен съд с председател Кристина Тодорова определи мярка за неотклонение "задържане под стража" на турския гражданин Муса Бейхан, обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост и физическо увреждане, застрашаващо живота на малолетно лице при катастрофа между товарен камион, управляван от Бейхан и лек автомобил на 23.05.2020 г. близо до Ботевград.
Според съда от данните по делото може да се направи извод, че Бейхан е извършил престъплението, в което е обвинен. По случая са разпитани свидетели, налице е и медицинска експертиза на трупа на починалия, която установява, че именно нараняванията при катастрофата са станали причина за смъртта му.
Според съда е налице и друга предпоставка за налагане на най-тежката мярка за неотклонение на Бейхан – за престъплението, в което е обвинен, се предвижда наказание лишаване от свобода, а той не е български гражданин, преминавал е транзитно през страната и няма адрес у нас. Това на свой ред формира опасността от укриване на лицето. Въпреки неговото чисто съдебно минало и фактът, че не съществува риск обвиняемият да извърши друго престъпление, адекватната мярка, която би осигурила обективно разследване и изясняване на обективната истина, се явява "задържане под стража".
Определението на Софийския окръжен съд подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – София.
28.05.2020, 15:54 часа
1683 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha