Кметът на Монтана иска спортна арена на мястото на старите казарми

Кметът на Монтана иска спортна арена на мястото на старите казарми Кметът на Монтана Златко Живков да поиска от държавата имотите на старите казарми в града, реши общинският съвет. Според процедурата кметът ще подаде искане чрез  областния управител до министъра на регионалното развитие за безвъзмездно прехвърляне на имотите от държавна в общинска собственост. Министърът трябва да внесе предложението за гласуване в  правителството.
Старите казарми в Монтана са разположени върху осем имота на обща площ около 40 декара. Те са собственост на Министерството на отбраната и са в категорията обекти с отпаднала необходимост. От години сградите се рушат. 
Това е третият опит на кметът Живков пред различни правителства за придобиване на терена. 
„Амбицията ни е да изградим там модерна многофункционална зала с прилежащи терени за спорт на открито и покрит плувен басейн, заяви Живков. Това е необходимо не само за професионалните ни отбори но и за хората, които активно спортуват. Напълно съзнаваме, че подобно огромно съоръжение не можем да изпълним без подкрепата на държавата и се надяваме този път да успеем,” допълни той.
 
29.05.2020, 09:19 часа
3005 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha