Топ неврохирург от Мездра е номиниран за медицински "Оскар"

Топ неврохирург от Мездра е номиниран за медицински "Оскар" Светилото в неврохирургията в България - проф. д.р Христо Цеков, който е роден в Мездра, е сред финалистите в шестото издание на надпреварата "NATIONAL MEDICAL AWARDS 2020".
Тази година медицинските "Оскари", отличаващи хуманизма и отговорността на лекари, болници, клиники и екипи със значими постижения в областта, ще бъдат връчени на 25 юни в София, съобщават организаторите от VIP Communication PR. 
Проф. Цеков е специализирал в Русия, Германия и Австрия. В продължение на 10 г. е началник отделение по Неврохиругия в УМБАЛ "Александровска" и УМБАЛ "Св. Иван Рилски". От 2008 г. е в екипа на болница „Токуда", където в момента е началник на Клиниката по неврохирургия.
Оперира в областта на детската неврохирургия, гръбначно-мозъчната и съдовата неврохирургия, травматологията, дегенеративни и други заболявания. Автор и съавтор е на над 150 научни публикации, няколко учебника и монографии.
Проф. Цеков е завършил медицина в Медицински университет - София през 1972 г. Има две специалности - „Обща хирургия" и „Неврохирургия".
29.05.2020, 10:19 часа
1739 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha