ИДИЛ заклейми иракския премиер като американски агент и призова за повече нападения

ИДИЛ заклейми иракския премиер като американски агент и призова за повече нападения Групировката "Ислямска държава" порица новия министър-председател на Ирак Мустафа ал Казими, наричайки го "американски агент", и разкритикува затварянето заради коронавируса на най-голямата ислямска светиня в саудитския град Мека, предаде Асошиейтед прес.
В послание, което се твърди, че е прочетено от главния говорител на групировката Абу Хамза ал Курайши, говорителят пита защо се затварят джамии и на хората не се позволява да се молят в Голямата джамия в Мека, намеквайки, че мюсюлманите са недосегаеми за коронавируса.
Разпространението на заразата наруши традиционното ислямско поклонение, след като в края на март Саудитска Арабия забрани на своите граждани и на другите жители на кралството да правят малкото поклонничество в Мека. В други страни в Близкия изток бяха временно спрени и петъчните молитви, за да се ограничи разпространението на вируса.
Новият иракски премиер, който е бивш шеф на разузнаването, подкрепян от САЩ, встъпи в длъжност този месец, след като години наред играеше роля във войната срещу "Ислямска държава". Групировката беше обявена за победена в Ирак през 2017 г.
Ал Казими продължава да е "мечът на разузнаването", насочен към главите на мюсюлманите, заяви Ал Курайши и призова бойците на "Ислямска държава" да извършват ежедневни нападения в Сирия, Ирак и други страни.
30.05.2020, 11:24 часа
583 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha