Пиян шофьор помете възрастна жена на тротоара в пазарджишко село

Пиян шофьор помете възрастна жена на тротоара в пазарджишко село Шофьор, седнал зад волана след употреба на голямо количество алкохол, блъсна с колата си жена на тротоар в пазарджишкото село Овчеполци. Инцидентът е станал в събота вечерта, съобщи пред NOVA говорителят на полицията Мирослав Стоянов.
Пострадалата 74-годишна жена от селото е настанена в областната болница в Пазарджик със счупени крака, но без опасност за живота. Катастрофата е станала след като 41-годишният мъж от село Черногорово, загубил управлението на ладата си, колата се качила на тротоара и блъснала пешеходката.
Пристигналите на мястото полицаи тествали с дрегер водача на старото руско возило и уреда отчел, че той е с 3,40 промила алкохол в издишания въздух. Мъжът е задържан.
Пътният инцидент е станал докато се е провеждала специализирана полицейска акция в малките населени места от областта по контрол на движението.
По време на провеждането й са установени водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол, на улици в селата Звъничево, Габровица, Овчеполци и на пътя между Виноградец и Карабунар. 
Показанията на дрегерите варира между 1.79 промила и 3.40 промила в издишания въздух. 
Пътните полицаи са засекли случаи на управление на нерегистрирани МПС, управление от неправоспособни водачи и други нарушения на Закона за движение по пътищата.
31.05.2020, 15:13 часа
919 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha